2.პროექტის მოკლე აღწერა: ინფორმაციის მოძიება საქართველოში(ჩვენს რაიონში)
მაწვნის შედედების წესის შესახებ. მოძიებული ინფორმაციის განთავსება ინტერნეტში
3.პროექტის სრული აღწერა: მოსწავლეები განაწილდებიან ჯგუფებად და მოიძიებენინფორმაციას მაწვნის (ძროხის, კამეჩის, თხის,ცხვრის) შედედების ტრადიციების და თანამედროვე იოგურტის მომზადების შესახებ, ინფორმაციას მიიღებენ უფროსებისგან, შესაბამისი ლიტერატურით ან ინტერნეტის საშუალებით. მოამზადებენ შესაბამის ფოტომასალას , მოახდენენ პროექტის პრეზენტაციას სკოლაშიდა განათავსებენ ინტერნეტში
4.მონაწილეთა ასაკი: ix-x-xi კლასის მოსწავლეები
5.ვადები/ხანგრძლივობა: 10 დღე
6. პროექტის შესაძლო აქტივობები კლასში: დავალებების განაწილება, მასალების
მოძიება ინტერნეტის,შესაბამისი ლიტერატურის და უფროსების საშუალებით.
ფოტომასალის მომზადება, პრეზენტაციის მოწყობა , შესაბამისი მასალის კომპიუტერული დამუშავება და ინტერნეტ სივრცეში განთავსება.
7.მოსალოდნელი შედეგები:პროექტზე მუშაობისას მოსწავლეები შეიძენენ ცოდნას
ეროვნული პროდუქტის –მაწვნის შედედების შესახებ , განივითარებენ კომუნიკაციის, ინფორმაციის მოძიების, კვლევის, პრეზენტაციის და ისტ–ისგამოყენების უნარ–ჩვევას.
8.სარგებელი სხვებისთვის: მოსწავლეების მომზადებული მასალა ხელმისაწვდომი
იქნება ფართო აუდიტორიისთვის.მოხდება ეროვნული პროდუქტის პოპულარიზაცია.
9.სამუშაო ენა: ქართული
10.მონაწილეები სხვა სკოლებიდან: ––
11.საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან /ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი:
ბუნ.ix.13. მოსწავლე აღწერს ორგანულ ნაერთს, მსჯელობს მათი მნიშვნელობის შესახებ. ასახელებს ორგანული ნაერთებისგამოყენების მაგალითებს ყოველდღიური
ცხოვრებიდან და ჩამოთვლის იმ თვისებებს, როპმლებიც მათ გამოყენებას განაპირობებს. ისტორიის, გეოგრაფიის, ბიოლოგიის მასწავლებლებს მოსწაქვლეებთან ერთად საშუალება მიეცემათ თავის საგნებთან მიმართებაში თემისთვის მოიძიონ მასალები.
12.პროექტის ფასილიტატორი: ნათელა ბატიაშვილი –სოფ. წითელწყაროს საჯარო
სკოლის ქიმიის მასწავლებელი
13.ფასილიტატორის ელ.ფოსტა:natiabatiashvili@gmail.com
14.პროექტის ფორუმი:----
15.პროექტის ვებ. გვერდი/ ბლოგი:WWW.natabat.blogspot.com
No comments:
Post a Comment